Bio

TwitterFacebookLinkedIn

Hendrik (1985) kreeg al vroeg muzieklessen. Hij volgde in de academie van Boechout en Lier hoorn bij Sabine Vandingenen. Na wetenschappelijke middelbare opleidingen en een jaar initiële lerarenopleiding volgde hij vanaf 2005 in het conservatorium van Brussel hoorn bij Luc Bergé. Masterclass hoorn volgde hij bij André Vandriessche, Claude Maury, John Humphries, Jeff Nelsen(Canadian Brass) en Ulrich Hübner(Anima Aeterna). Tijdens de bachelorjaren volgde hij ook een extra opleiding instrumentenleer bij Jurgen de Pillecyn (Brussel), instrumentatie en directie bij o.a. Jan Hadermann, Steven Verhaert en Ivo Venkov.

Hij bekwaamde zich met een Master in de muziek, optie directie(Hafabra) bij Dirk De Caluwé, en nadien met een Erasmusjaar in het conservatorium van Amsterdam bij Lucas Vis, terwijl de masterclasses hem om de oren vlogen. Jan Cober, Ivan Meylemans, Iván Fischer, Robin Engelen, Eric Wilson, Paul Griffiths, Filip Rathé, Patrick Davin en Daniel Klajner. Dankzij de European Brass Band Championship for Conductors beschouwt hij Nick Ost tot zijn dirigeerpeter.

De meeste dirigeerervaring deed hij echter op met zijn vaste orkesten: WIK Tisselt, Panta Rei Leuven, St-Martinusfanfare Halle, De Bazuin Oud-Beijerland. Het orkest als instrument is als instrument even essentieel als het oefeninstrument van een pianist. En dirigeren is, zoals schilderen, een kunst waarbij je niet enkel het penseel moet kunnen vasthouden. Lichtinval, kleuren, planning en een palet zijn metaforische tools die de techniek van het dirigeren vertegenwoordigen.

Hendrik is ook houder van getuigschriften voor (hoofd)animator en instructeur in het jeugdwerk(Kena vzw), barista level 1(Caffenation), cocktail & spirits, wine and beer knowledged RSA (Queensland, Australia) en brandweer basiskader(PAULO).

 

Een reactie op “Bio

  1. Proficiat met je inbreng ivm repetitie dd. 8/12/17 in Bornem. Warme en menswaardige aanpak tgo de muzikanten!! Aan te bevelen voor nog meer…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s