Music

cropped-pic_00131.jpg
ARRANGEUR
Didgeridoo 11
DIDGERIDOO
nederlands_studenten_orkest_2012
HOORNIST

 

 

 

11351265_1055389144490113_5636001771337677445_n
DIRIGENT

 

 

 

 

Om u te laten meegenieten van verborgen muziekparels is er op deze website regelmatig een nieuw muziekstuk “in de kijker“. Wie dat bulletin als een nieuwsbrief wil ontvangen in de mailbox kan het formulier op die pagina snel invullen.

Ik ben heel graag uitvoerend muzikant, zowel op hoorn als didgeridoo. Die keuze is niet bewust, maar wel logisch. Op de didgeridoo-pagina lees je waarom de didge-vibe zo aanstekelijk is, sinds de uitzonderlijke reis in 2015-2016 naar Australië en Nieuw-Zeeland. Ook op hoorn heb ik al heel veel plezier beleefd, met bijvoorbeeld een hoogtepunt in een stampvol theater in Rome, waar ik met het Nederlands Studenten Orkest speelde voor honderden daklozen en kansarmen. De Parijse revolte in 1913 op de première van de Sacre du Printemps kreeg honderd jaar later een magnetisch positieve tegenpool! Dit Italiaanse publiek van straatbewoners, kopermuntrapers en ultravrijzinnigen, waarvan de meeste nog nooit klassieke muziek van dichtbij of veraf hadden gehoord, creëerden een uitgelaten stadionsfeer tijdens en vooral na Stravinsky’s meesterwerk. Ze waren supporters en bewonderaars, overdonderd en bevrijd.
Het is heerlijk om muziek te maken.

En toch ben ik in de eerste plaats dirigent en muzikaal coach. Op die manier wordt het beste van mezelf in praktijk omgezet. Veel dank gaat uit naar de leermeesters en orkesten die ik al voor en naast me heb gehad. Voor geïnteresseerden is er de ‘conducting‘ pagina,  met een repertoirelijst, bio en contactgegevens.

Tot slot waag ik mezelf met plezier aan het arrangeren en sporadisch componeren van uiteenlopende genres van muziek. Aangezien de leerscholen zo bijzonder divers zijn geweest kan ik van honderden klankidiomen, ritmes, kleuren en finesses genieten, en met wat concentratie er ook inspiratie uit putten om zelf op een creatieve manier aan de slag te gaan. Op de muzieklijst staan stukken die ik al heb geschreven of bewerkt.
Wie graag een arrangement van zijn/haar favoriete muziek wil kan me altijd contacteren.

Music  menu page

  • conducting [EN] page
    • repertoire page
    • bio page
  • gallery media
  • in de kijker blog
  • muziekbewerker  contactpage
    • repertoire shop